Petar Đorđić (©AFP)
Petar Đorđić (©AFP)

Đorđić: Možemo daleko da doguramo, nema čuvanja, uvek 100 odsto za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 12:18

„Imam poštovanje prema Nemcima. Znam kako se rukomet tamo tretira, kakva je to mašinerija. Ako budemo pravi, verujem da možemo da pobedimo u nedelju“, istakao je levi bek Benfike

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Sevali su projektili iz desnice Petra Đorđića. Dobro je as Benfike otvorio meč protiv Alžira, postigao golove sa distance. Krajem prvog pouvremena dobro ga je odmenio Uroš Borzaš. U nastavku, sredinom drugog poluvremena, šabački bombarder je sa tri pogotka prelomio meč. Na kraju, osam pogodaka na kontu, jedan manje od Mijajla Marsenića, koji se raspucao u finišu.

Izabrane vesti

Iskusni levi bek je izabran za najboljeg igrača meča sa Alžirom.

Utakmica je bila očekivano specifična, znali smo da neće biti lako igrati protiv Alžira koga izuzetno poštujem. Pokazali smo da verujemo u nas, da nas krasi zajedništvo i da ne odustajemo svih 60 minuta. To je naša snaga i toga treba da se držimo. Zaslužili smo pobedu, ali ovu utakmicu moramo da zaboravimo i okrenemo se narednom protivniku.”, rekao je Đorđić.

Da li je ovo bio zamišljeni scenario?

Mislim da ne postoji zamišljeni. Nijednog momenta nismo gubili glavu“.

Ruka je nameštena?

Najbitnije je da pobeđujemo, a ko daje golove nije toliko važno. Ako tako budemo razmišljali, mislim da možemo daleko da doguramo".

Gislason je pohvalio Srbiju, kaže da nije video dugo godina ovako dobre Orlove. Da li prijaju takvi komentari?

Lepo je to čuti. Imam poštovanje prema Nemcima. Znam kako se rukomet tamo tretira, kakva je to mašinerija. Ako budemo pravi, verujem da možemo da pobedimo u nedelju“.

20.30: (1,75) Poljska (8,00) Slovenija (2,45)

Kako protiv Knora i Volfa?

"Iskreno, nisam gledao utakmicu, tek treba da pogledamo. Volf je zid Nemačke, bitno će biti da ga ne razbranimo u nedelju".

Da li je ostalo je svežine za Nemce?

"Kada igrate ovako veliko takmičenje, kada branite boje svoje zemlje, nema čuvanja, igraš uvek 100 odsto“, zaključio je Đorđić koji je u najveći deo karijere igrao u Nemačkoj, za Veclar, Flensburg u dva navrata i Hamburg.



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuPetar ĐorđićRukometna reprezentacija SrbijeAndreas Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara